Italia Austria 2018 Ziua 1

Vreau sa incep intr-o nota pozitiva asa ca trec peste zborul de la Toronto la Venetia. Un zbor de peste 8 ore extrem de plicticos intr-un avion care avea cutiile, ca altfel nu le pot spune, pentru bagajul de mana din placaj si scrumiere la buda. Deci, un avion cu multa experienta. Cum spuneam intr-un alt post ocoliti Air Canada Rouge. Am cumparat biletele de la Lufthansa dar din pacate zborul nu a fost operat tot de ei. In fine.

La sosire, in ciuda cozii uriase pentru ne-europeni de la pasapoarte totul a decurs fara probleme. Am gasit usor casele de bilete Alilaguna pentru vaporasul pana la Venetia insulara sau lagunara nu stiu cum e mai corect.

Ajunsi in zona orologiului cautam hotelul cu acelasi nume rezervat prin booking .com si in ciuda faptului ca nu schimbasem mai mult de 2 email-uri cu proprietarul ne-am recunoscut dintr-o privire. Ne astepta la colt de strada, daca nu ar fi fost acolo cred ca ne lua cateva ore bune sa gasim locatia. Apartamentul a fost neasteptat de mare pentru un oras ca Venetia situat la 2 minute de mers din piata San Marco. Pe scurt o alegere buna.

Tot in prima zi am urcat in bell tower. O priveliste intr-adevar unica asupra Venetiei.

Sa nu uit, la sosire am avut surpriza sa gasim in bagajul de cala un bilet lasat de security din Toronto ca bagajul a fost deschis pentru control si ca nimic nu a fost scos din el. Foarte frumos, corect si civilizat. Daca nu ar fi lasat biletul nu am fi observat ca a fost deschis pentru ca lacatul cu cifru era neatins singurul indiciu a fost ca era intr-o pozitie nefireasca adica la partea de jos a valizei. Probabil au vazut la scanare trepiedul si au vrut sa se asigure ca nu e altceva. Le multumesc pentru bilet. Daca as fi sigur ca doar ei sunt cei care desfac valizele nici nu as mai pune lacat ca sa le fac munca mai usoara.

Cateva imagini din Venetia asa cum am vazut-o eu.