Cetatea Rasnov

Am avut o experienta interesanta vizitand cetatea Rasnov. Daca treceti prin zona nu o ocoliti pentru ca merita vizitata.

Accesul se face usor iar la baza dealului pe care este construita cetatea este o parcare incapatoare chiar in apropierea drumului ce leaga Rasnovul de Brasov.

Primii turisti pe care i-am intalnit au fost doi americani care venisera tocmai din California sa viziteze Europa de est si implicit si Romania. Mi-au spus ca nu regreta deloc alegerea facuta. Au fost chiar impresionati de tot ce au vazut.

Privelistea din varful cetatii e impresionanta. Se poate vedea intreg Rasnovul, Cristianul si valea Barsei.

In interior sunt cateva camere cu diverse exponate si o multime de obiecte de artizanat. Poti chiar sa-ti verifici abilitatile in aruncarea toporului la tinta. 

Cavalerul Adidas

Cum probabil stiti aici s-au filmat multe din filmele istorice ale lui Sergiu Nicolaescu Dacii, Nemuritorii, Mihai Viteazul asa ca una din incaperi e dedicata filmelor turnate aici precum si istoriei locului.

Aici l-am cunoscut pe Gheorghe Samoila un pasionat colectionar si iubitor al muntelui si care in tinerete a jucat ca figurant in filmele turnate aici.

O locatie interesanta, plina de istorie care nu trebuie ratata.