Zermatt

Una dintre perlele Elvetiei, Zermatt este o localitate care nu trebuie ratata. Sub nici o forma.Se pare ca asta e si parerea multor altora, multimea de turisti fiind o dovada in acest sens.

Avand in vedere ca e interzis sa intri cu masina in Zermatt ai doua alternative: sa lasi masina in Tasch si sa continui drumul cu trenul, in cazul in care te cazezi in Zermatt sau sa alegi o cazare, asa cum am facut si noi, in Tasch sau Randa. Am ales sa innoptam in Randa si sa luam un abonament de tren pentru doua zile. Calatoria dureaza doar vreo 20 de minute.

Hotelul din Randa la care am stat

Am stat la Matterhorn Golf Hotel din Randa, extrem de curat si placut unde ne-am odihnit dupa o zi intreaga de umblat prin zona. Maurizio patronul hotelului a fost extrem de prietenos si ne-a ajutat cu informatii. E la doar 15 minute de mers pana la statia de tren. Va recomand cu caldura hotelul in caz ca vreti sa vizitati Zermatt.

Odata ajunsi in Zermatt puteti alege, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie, unul sau mai multe dintre punctele de atractie. Printre cel mai popular este observatorul Gornegrat aflat la 3089m altitudine si unde se poate ajunge cu trenul in 33 de minute sau chiar pe jos, functie de antrenament. Tineti insa cont ca diferenta de nivel este de 1400 m.

Un alt punct de atractie extrem de popular este Materhorn GlacierParadise cea mai inalta statie de teleferic din Europa 3883 m.

Matterhorn vazut din Zermatt

Pe strazile din Zermatt

Zermatt

Randa

Intr-adevar un paradis. Rezervati-va macar patru zile pentru zona asta.